Wat zijn compressie sokken?

Compressie sokken zijn speciale sokken welke er bekend om staan te zorgen voor een betere doorbloeding. Bovendien is het zo dat ze er in de praktijk bekend om staan heel wat problemen die betrekking hebben tot een slechte bloedsomloop te kunnen voorkomen of in ieder geval te verlichten. Daarnaast is bekend dat deze speciale sokken eveneens kunnen zorgen voor stabilisatie van de kuitspieren bij sporters. Op deze manier kunnen heel wat blessures voorkomen worden. Heb jij het idee dat je eveneens gebaat kan zijn bij het dragen van compressie sokken? Dan dien je absoluut de onderstaande informatie nog even door te gaan nemen.

Hoe werken compressie sokken?

Het voornaamste voordeel waar je op kan rekenen bij het dragen van compressie sokken heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ze zorgt voor een verbetering van de bloedstroom. Dit doet ze door een bepaalde hoeveelheid aan druk uit te oefenen op de aders welke zich in de benen bevinden. Op deze manier kan er een zeer belangrijke bijdrage worden geleverd aan de bloedcirculatie. Meer concreet zijn de voordelen waar je op kan rekenen de onderstaande:

  • De zwelling in de benen kan worden verminderd; 
  • Spataderen kunnen voorkomen worden; 
  • Pijnlijke en / of vermoeide benen kunnen verlicht worden; 
  • De zogenaamde restless legs aandoening kan worden bestreden; 

Naast bovenstaande is het zo dat het dragen van compressie sokken ook onder verschillende sporters kan rekenen op heel wat interesse. In het bijzonder voor mensen die houden van hardlopen geldt dat ze het een niet onbelangrijk voordeel vinden om dergelijke sokken te kunnen dragen. Voor normale, standaard sokken geldt uiteraard dat ze geen steun voorzien. Bij compressie sokken is dat wel het geval. Deze zorgen immers voor een stabilisatie van de kuitspieren waardoor blessures voorkomen kunnen worden. Ook voor sporters kunnen deze kousen dus ontzettend interessant zijn. 

Lees tip:  De drie meest gebruikte fitnessapparaten

Dit is de exacte meerwaarde 

Voor compressie sokken geldt dat ze speciale, nauwsluitende evenals elastische kousen zijn welke ervoor zorgen dat je kan rekenen op een graduele druk op het been. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich niet echt bewust zijn van het belang van deze druk. Nochtans valt ze in de praktijk zeker niet te onderschatten. Voor het bloed in ons lichaam geldt uiteraard dat ze van het hart via de slagaders naar onze voeten stroomt. Dit bloed moet uiteraard vervolgens via het bloed en de benen terug naar het hart stromen. Wanneer er sprake is niet optimaal functionerende aders kan er sprake zijn van een verminderde bloeddoorstroming. Het bloed zal gedeeltelijk terugstromen en verzamelt zich vervolgens in de ader. Op deze manier wordt de druk in de ader in kwestie uiteraard stevig opgevoerd. Het resultaat is dat de ader niet alleen zal verzwakken, maar bovendien ook wijd en kronkelig wordt. De vorming van zogenaamde spataderen is dan zeer eenvoudig mogelijk.

Voor compressie sokken geldt dat ze gradueel compressie uitoefenen op de aders die zich in het been bevinden. Deze druk zorgt ervoor dat het zogenaamde vocht of oedeem wordt verminderd. Bijgevolg wordt er eveneens voorkomen dat bloed zich in de beenanders kan gaan ophopen met alle vervelende gevolgen van dien. Ben jij bijvoorbeeld één van de vele mensen die vaak last hebben van vermoeide benen? Dan kunnen compressie sokken ook voor jou een oplossing betekenen! 

Op zoek naar wat anders? Dan kunnen steunkousen wat voor je zijn!

Lees tip:  De drie meest gebruikte fitnessapparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *