5x Tips om een betere basketballer te worden

5x Tips om een betere basketballer te worden

Een blog om jouw basketbal techniek te verbeteren, om zo een betere basketballer te worden. In deze blog nemen wij je mee in vier tips om ervoor te zorgen dat jij kunt scoren met beide handen en eenvoudig dribbelend door de pressing te geraken. Geen stress, je hebt nog lang om aan de techniek te werken en hoeft niet morgen een top basketballer te zijn. Het belangrijkste: continue proberen een positieve inbreng te zijn in jouw team tijdens de basketbalwedstrijd. Blijf daarnaast kritisch op je spel en techniek en je zult merken dat je met stappen vooruit gaat. Besteed net dat beetje extra aandacht aan je minder sterke punten. Wie weet helpen deze basketbal tips je verder op weg!

Tip 1: Een aanval begint bij de verdediging

Misschien cliche, maar een goede aanvaller moet alles kennen over verdedigen. Zorg ervoor dat je continue jouw tegenspeler in de gaten houdt. Daag jezelf uit om de bal te veroveren en houd op elk moment in de wedstrijd de bal in de gaten. Op die manier kun je jezelf positioneren op de juiste plekken en zo beginnen met aanvallen. Het beste kun je jezelf positioneren tussen de speler en de bal. Zo snij je de paslijn van de baldrager af door je hand zo dicht mogelijk bij te passer te houden. Dit doe je door continue contact t ehouden met de romp van je directe tegenstander.

Tip 2: Houd overzicht tijdens de aanval

Een aanval is geen aanval wanneer je balverlies leidt. Zorg ervoor dat je geen onmogelijke acties doet die boven je technische kunnen gaan. In deze situaties verlies je vaak de bal. Je neemt overhaaste beslissingen en raakt de bal kwijt. Het belangrijkste is om, wanneer je de bal krijgt, de pivotvoet in de richting van het spel te zetten zonder te dribbelen. Houd ondertussen het overzicht en kijk of je de bal kunt spelen naar een andere speler die vrij staat. Geen vrije speler, dribbel jezelf dan naar een vrije positie, zonder te aarzelen.

Lees tip:  3 redenen waarom een basketbalwedstrijd de beste manier is om een avond door te brengen

Tip 3: Wees ook zonder bal een goede speler

Ook wanneer je de bal niet hebt is het belangrijk om overzicht te houden. Zorg ervoor dat je jezelf vrij speelt en zoek de vrije ruimte op. Een spelverdeler doet dit via het midden, sta je achter, probeer dan de vleugels langs de zijlijn op te zoeken. Belangrijk is hierbij om jouw taak in het team te onthouden, zodat je in de omschakeling ook snel weer op de goede plek bent. Houd je man!

Tip 4: Zorg dat je overal in het spel aanwezig bent

Maak je niet druk wanneer je, nog, geen driepunter kunt maken of assist kunt geven. Zorg ervoor dat je genoeg conditie hebt en de motivatie hebt om door te gaan. Duik op de ballen op de grond, neem rebounds en gebruik je ellebogen slim om ruimte te creeeren. Op die manier blijf je nuttig voor je team. Tot slot, even een kort pijntje betekent niet opgeven. Doorzettingsvermogen is key voor jouw team.

Tip 5: Voel je zeker met goede basketbalkleding

Een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle wedstrijd is waarschijnlijk wel zelfvertrouwen. Durf te spelen, blijf gaan. Vaak zie je dat de juiste basketbalkleding en basketbalschoenen een goede invloed hebben op jouw spel. Zeker wanneer het fijn zit en het jou zelfvertrouwen geeft. Die sportkleding en sportschoenen bestel je tegenwoordig natuurlijk gewoon online. Dit kun je online doen bij online sportwinkels. Zorg dat je altijd vooraf de sportwinkel beoordelingen leest, zodat je nooit verrast wordt door de service. Goed beoordeelde sportwinkels zijn onder andere Betersport en Herqua. Je leest de Herqua beoordelingen en Betersport ervaringen via Goedbeoordeeld.

Lees tip:  Jezelf fit houden door optrekstangen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *