Basketbalschoenen kopen

Nu we eindelijk weer langzaam ons huis mogen verlaten en we eindelijk weer kunnen sporten is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste basketbalschoenen koopt. Hieronder een aantal tips waar je op kan letten tijdens het shoppen!

Het kopen van de juiste basketbalschoenen

Als je nieuwe basketbalschoenen gaat kopen is het belangrijk dat je veel verschillende modellen en pasvormen probeert. Hierdoor krijg je een beter idee van welke schoenen er allemaal zijn en zorg je ervoor dat je geen overhaaste beslissingen maakt. Basketbalschoenen heb je in veel verschillende soorten en maten, je hebt keuze uit een hoge schoen, een mid hoge schoen of een lage schoen. Probeer van iedere soort in ieder geval 1 model, dan kan je pas echt een goede keuze maken.

Het zoeken van de juiste maat

Het is natuurlijk ook heel belangrijk dat je zorgt dat je de juiste maat basketbalschoenen koopt. Koop ze niet te klein maar ook zeker niet te groot. Koop je je schoenen te klein? Dan is de kans groot dat je tijdens het sporten met je tenen de voorkant raakt. Dit is natuurlijk erg vervelend en niemand heeft zin om na een wedstrijd of training met pijnlijke tenen rond te lopen. Het kan ook voorkomen dat de schoenen net te groot zijn. Dit voel je meestal als je gaat rennen en een jump stop maakt. Als je voelt dat je voet naar voren schuift, betekent dit dat de schoen te groot is, ga dan voor een maatje kleiner. Zorg tijdens het passen ervoor dat je een duimnagel aan de voorkant van de schoen overhoudt en laat je goed adviseren door het personeel dat in de winkel staat.

Lees tip:  Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van Stanno keepershandschoenen?

Goede basketbalschoenen

Goede basketbalschoenen moeten een stevige hielkap hebben die de hiel goed omsluit. De schoen moet goed aansluiten rond de voet en comfortabel zitten. Natuurlijk moet de schoen niet te strak zitten. Een goede schoen is stevig in het middenstuk en heeft een buigpunt aan de voorkant, net waar je tenen buigen. Het materiaal waar de schoen van is gemaakt is ook niet geheel onbelangrijk. Een goede basketbalschoen is gemaakt van materiaal dat voldoende ademt om zweetvoeten en blessures te voorkomen. Heb je na het lezen van deze blog zin om je nieuwe basketbalschoenen te scoren? Dan hoop ik dat je de tips in je achterhoofd houdt en thuis komt met een paar dat helemaal tipt aan jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *