Dit moet je weten over een nieuwe heftruck kopen

In heel wat bedrijven wordt er gebruik gemaakt van een heftruck. Zoveel spreekt voor zich en hiermee zullen we wellicht niemand iets nieuws vertellen. Dit gezegd hebbende kan er in de praktijk niet zelden worden vastgesteld dat het fout gaat bij het aankopen van een dergelijk hulpmiddel. In het bijzonder het zeer grote en diverse aanbod aan mogelijkheden is hiervoor verantwoordelijk. Sta jij ook op het punt om één of meerdere nieuwe heftrucks aan te schaffen, maar is het ook voor jou niet direct duidelijk waar je hierbij nu allemaal aandacht aan moet besteden? Lees dan zeker nog verder!

Wanneer een nieuwe heftruck kopen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar het moment waarop je ervoor dient te kiezen om een nieuwe heftruck aan te schaffen. In principe zijn er verschillende situaties waarin je ervoor kan kiezen om dat te gaan doen. Zo kan je dit bijvoorbeeld doen wanneer de oude stuk is, maar daarnaast geldt voor heel wat mensen dat ze er vandaag de dag voor kiezen om te gaan investeren in een elektrisch exemplaar. Steeds meer bedrijven trekken de kaart van de duurzaamheid wat ervoor zorgt dat ze graag zoveel mogelijk willen inzetten op elektrisch. Ook bij het aankopen van een heftruck is dit een keuze die tegenwoordig geweldig vaak wordt gemaakt. 

Voor welke zaken moet je aandachtig zijn? 

Er zijn bij het aankopen van een heftruck een niet onaanzienlijk aantal verschillende zaken waar je bij stil dient te blijven staan. Voor veel mensen geldt dat ze tijdens het aankoopproces zeker één of meerdere van deze zaken over het hoofd zien. Belangrijke aandachtspunten waar je hoe dan ook altijd bij stil dient te blijven staan zijn alvast degene die je hieronder aantreft:

  • Hoe zwaar de last maximaal zal of kan zijn; 
  • Hoe groot de last is en waar het zwaartepunt zich zal bevinden; 
  • Van welk pallettype er gebruik wordt gemaakt;
  • Of er een (extra) breed vorkenbord nodig is of niet; 
  • Hoe hoog de hoogste pallet moet worden gebracht;
Lees tip:  5x Tips om een betere basketballer te worden

Sta bovendien in de praktijk ook altijd stil bij de omgeving waarin er gebruik zal worden gemaakt van de heftruck. Onder meer de gangpadbreedte is een zeer belangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan bij het aanschaffen van één van de verschillende heftrucks op de markt. 

Let ook op eventuele vereiste voorzetapparatuur

Bij het aankopen van een nieuwe heftruck is het tot slot ook altijd interessant om stil te blijven staan bij de mogelijke vereiste voorzetapparatuur waarvan sprake is. Wat deze voorzetapparatuur betreft zou je onder meer kunnen denken aan de onderstaande mogelijkheden:

  • Een sideshifter; 
  • Een klem;
  • Een rotator; 

Wanneer je van plan bent om ook dergelijke voorzetapparatuur te gaan gebruiken dien je uiteraard eveneens aandachtig te zijn voor het voorzien van hydraulische voorzieningen op de heftruck. Sta er bovendien eveneens bij stil dat de aanwezigheid van dergelijke voorzetapparatuur een niet onbelangrijke impact kan hebben op de hefcapaciteit. In ieder geval, door aandacht te geven aan alle punten zoals vermeld hier op deze pagina ben je zeker verzekerd van de beste aankoop. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *