massage

Helpt een massage bij spierpijn?

Spierpijn ontstaat wanneer je jouw spieren overbelast hebt. Spierpijn na het sporten komt dan ook vaak voor. Op zich is het ongevaarlijk om spierpijn te hebben. Het is niet prettig, maar vaak verdwijnen de klachten weer binnen een paar dagen. Sport jij veel en vaak? Dan kan het zijn dat je ook regelmatig last hebt van spierpijn en de spierpijn lang duurt. Een sportmassage kan helpen bij het verminderen van de pijnklachten. Heb je even niet de luxe om een ander je te laten masseren? Gebruik dan een massagegun, deze vind je op bestemassagegun.nl

Zo ontstaat spierpijn

Spierpijn ontstaat als reactie na overbelasting van je spieren. Er wordt te weinig zuurstof naar de spieren getransporteerd bij een flinke belasting. Hierdoor ontstaan er zeer kleine scheurtjes in het spierweefsel en vormt zich melkzuur. De doorbloeding wordt minder door verwijding van de vaten. Op zijn beurt zorgt dit ervoor dat de spieren te weinig zuurstof krijgen en de zenuwuiteinden geprikkeld worden, met spierpijn als gevolg.

Spierpijn is niet te verhelpen als je hier eenmaal last van hebt. Om het herstel te versnellen is een goede nachtrust belangrijk. Ook is het belangrijk dat je genoeg rust pakt tussen je trainingen door. Kies voor regelmatige periodes met rust en wissel zware trainingen af met lichte inspanning, zoals een korte wandeling of zwemmen.

Massage bij spierpijn

Een massage kan flinke verlichting bieden bij de pijnklachten. Je kunt zelf je spieren al wat losser maken met een foamroller. Zoals de naam al verraad, is een sportmassage uitermate geschikt voor sporters. Deze stevige massage is gericht op het stimuleren van de doorbloeding van je spieren. Hierdoor zullen je spieren meer ontspannen aanvoelen en sneller herstellen. Daarbij zorgt een sportmassage voor een versnelde afvoer van afvalstoffen in de spieren.

Lees tip:  Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van Stanno keepershandschoenen?

Ook kan een ontspanningsmassage een positief effect hebben op spierpijn. Hierbij wordt er juist niet teveel druk uitgeoefend op de spieren. Kies voor een ontspannende massage kort na de training om spierpijn te voorkomen of te verminderen. Het uitoefenen van zachte druk op de spieren in combinatie met het oprekken van de spieren, zorgt ervoor dat je spieren geprikkeld worden om pijnremmende signalen af te geven. De kleine scheurtjes in de spiervezels die zijn ontstaan tijdens het sporten zullen dan sneller genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *