Voetballen: dat doe je natuurlijk wel in de juiste kleding

Heel veel kinderen, maar ook minstens zoveel volwassenen zijn dol op voetbal. Een groot deel van hen beoefent de sport zelf ook actief, en is regelmatig op de velden te vinden. Anderen, vooral ouders van voetballende kinderen, zijn actief als vrijwilliger binnen een voetbalvereniging. Heel veel mensen zitten regelmatig op de tribune om hun favoriete club in het betaald voetbal aan te moedigen, en nog veel grotere groepen kijken regelmatig op tv naar een wedstrijd. Je kunt dus wel zeggen dat het voetbal behoorlijk leeft en de meest populaire sport is onder de bevolking. En al die voetballers en fans, die willen natuurlijk wel in de juiste kleding rondlopen.

Goed gekleed het veld op

Voetbal je voor een club, dan hoef je er niet zo lang over na te denken wat je aan zal trekken als je gaat voetballen. De kleding van je club natuurlijk! Tijdens wedstrijden moeten alle spelers die tot hetzelfde team behoren logischerwijs in dezelfde voetbaltenues in het veld staan. Wel zo handig voor de herkenbaarheid. Een tenue bestaat uit een shirt, broekje en sokken, en kan doorgaans worden aangeschaft via een lokale sportwinkel.

Tijdens de trainingen mag er vaak sportkleding naar keuze worden gedragen. Veel spelers grijpen dit moment aan om kleding van hun favoriete club aan te trekken, en zo te laten zien van welke club zij een supporter zijn. Dat levert vaak een vermakelijk beeld op op de velden, waar een speler in een FC Barcelona shirt de bal overspeelt naar iemand in een Real Madrid tenue: iets dat je in de stadions toch niet snel ziet gebeuren.

Lees tip:  Basketbalschoenen kopen

Ook als er niet wordt gesport

De sportkleding die de diverse clubs op de markt brengen, wordt lang niet alleen gedragen tijdens trainingen. Supporters laten ook op andere momenten graag zien welke club op hun steun mag rekenen. Tijdens een wedstrijd in het stadion, bijvoorbeeld. Een groot deel van de supporters is dan gekleed in de clubkleuren, of maakt door middel van een clubsjaal duidelijk dat zij hun team steunen.

Maar ook ver buiten de stadions wordt de clubkleding volop gedragen. Ben je op vakantie in het buitenland, dan is de kans groot dat je vanzelf een Nederlander in een Ajax, PSV of Feyenoord-shirt tegenkomt. En zeker kinderen dragen de kleding ook als ze gewoon thuis zijn volop in hun vrije tijd. Tijdens het buitenspelen, wanneer je met de naam Messi op de rug toch een zekere status verdient, maar ook tijdens schooltijd. Clubtenues zijn een manier om altijd en overal te laten zien voor welke club jij juicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *